Sunday, June 20, 2010

Dah habis dah..

Banyak benda yang terjadi semenjak 11 haribulan Jun lepas.

Pakcik kahwin, sepupu kahwin, Abang saya kahwin, habis kolej.

Kolej dah habis. Semalam hari sabtu, awards day. macam konvo universiti gitu. beratur ambek sijil tamat A-level.

My Girl Got a Special Award.

Rasanya macam gembira sekejap, sedih sekejap, gembira sekejap, sedih sekejap.

Apa yang pasti, saya tak sempat nak ambik gambar sekali dengan Barath A/L Muthusamy (or was it Munasamy? I cant remember, sorry uncle)

Barath, aku tak tahu ko pegi mana last day at KYUEM haritu, tapi ko memang la budak chalet yang sejati.

Gembira amat bila Abang Iman menjadi suami orang. Walaupun tiga kali lafaz baru lepas, tapi alang rasa pakcik yang jadi saksi tu yang tak berapa dengar sangat. No ofens.

Lagipun alang akhirnya ada kakak ipar. hahahaha. bagus betul Kak Fiqa ni.

Gembira sekejap.

Lepastu sedih semula..

Balik kolej untuk 1 hari setengah sahaja.

Untuk preparation Awards day pulak tu.

Saya seorang lelaki sejati.

Sumpah saya tak pernah minat lelaki lain. perempuan saja.

Orang kata lelaki sejati takde rasa sangat sedih-sedih ni.

Lagi-lagi benda-benda macam pisah-pisah ni.

Siapa yang kata macam tu memang la manusia yang tak ada kawan atau

tak reti sosial dengan orang atau

girlfriend dia tak sayang dia atau

tak pernah pergi awards day atau

kesemua yang diatas.

Pada cikgu-cikgu Kolej Yayasan UEM, staf2 ofis, cafe, dining hall, bersih kolej, sick bay, teknikal, student service, it centre, TNB, dan lain2 yang saya tak mention tapi berkenaan, saya ucapkan terima kasih tahap melampau sebab buat kolej best.

Pada kawan2, terima kasih sebab jadi kawan yang best.

Pada yang bukan kawan, terima kasih sebab jadi bukan kawan yang best.

Pada anak2 staff, terima kasih sebab jadi anak2 staff yang best.

Pada monyet2 tepi volleyball court, terima kasih sebab jadi monyet yang best.

Pendek kata, semuanya best la.

Sebab tu la saya sedih bila tinggalkan kolej semalam.

Saya lelaki sejati. Sumpah.

7 comments:

nazrinafifi said...

broo.. saye br nk masuk ky 20 july ni under tnb. haihz~ sedih la pulak. *saye menangis ni taw

Syukri Sapuan said...

ouh.taouching2...


haha.

~HuSnA ZuBiR~ said...

heh..girl ko dpt awrd...ko, kasy?? :P bank marah seh...-.-
tgok suapi tulis ap kat fb pge group bank ngra scholars..

kash berimbun said...

Nazrin: study btol2 kat sana. bukan SPM. susah taw x. tapi still best.

Syuk: sdey kot

Husna: takde pun aku cari kat fb. suapi tu mende?

Anonymous said...

u ada fb ke kash? nama apew??

kash berimbun said...

Anon:kash azim. whos dis?

Syukri Sapuan said...

sedey dow bila baca balik entri ko ni pasni lepas 7 bulan kuar kolej (dan x fly.haha)


rindu ko.

rindu bau bilik ko.


rindu zapin.

rindu house.

rindu surau.


rindu kengkawan.



rindu semualah!




T.T