Sunday, July 5, 2009

susah la macam ni..

apa yang sengal sangat ni..

dah tahu orang tak gemar, buat jugak..

saya baca Utusan Malaysia..

semuanya memburukkan pembangkang..

pembangkang buat salah tu.. pembangkang buat salah ni..

saya dah nak muntah sebab meluat..

memang meluat yang amat..

apa yang dia siarkan mengenai kerajaan?

kerajaan bagi sumbangan tu.. kerajaan bagi sumbangan ni..

hah.. menyampahnya..

bukak Harakah pula..

pun sama!!!

ah..


saya buka blog DS Najib, perdana menteri.

hahahaha..

tergelak sebentar.. orang lain buat blog, barulah dia pun nak jugak buat blog..

itupun entah dia, entah siapa yang tolong uruskan..

ah!!!

ah geramnya!!!

cerita berkenaan lawatan dia ke sabah, China, pasal 1Malaysia, pasal pertandingan tangkap gambar?!

isu rakyat mana?!

isu kebenaran dalam kepimpinan mana?

mana?!

susah la macam ni Dato'. memang tak terlawan blog orang lain.

segala post langsung tidak secara direct!

kerja biar ikhlas Dato'.

this is not going to help u win hearts, peoples, and, realistically, voters.

God helps us all.

Look deeper..

10 comments:

Haq Mohaidin said...

aku rse harakah mmg title dia akhbar pembangkang. so xpelik la dia siarkan perkara2 sokong pmbangkang n kritik kerajaan.

tp utusan bukan akhbar kerajaan. maka sgt pelik la dia siarkan prkara2 yg sokong kerajaan n kritik pmbangkang.

make sense tak?

Dai said...

a ah. da malas nk bca berita dlm paper or tgk berita d tv...buhsan.

Syukri Sapuan said...

kerajaan dan pembangkang,
masing2 harus pertahankan pendirian masing2 agar nampak murni di mata rakyat.


tapi,
harakah adalah media parti, lidah rasmi pas.
mmg ptt la kalau dia nak citer pasal kritikan pd kerajaan



utusan plak bukan akhbar bn.
ia akhbar rakyat.
jgn la obvious sgt nk kritik lebih2,pecah belahkan & buat citer tipu.


meluat.


entahlah. aq bebas dan tidak berparti.

muFFin said...

1 malaysia??? entah, aku pun tak nampak mana isu rakyat yang mahu dibela...

Anonymous said...

jom baca forward dan millenia... lagi telus dan berbaloi... dahla murah

Syukri Sapuan said...

sokong anonymous.

forward & millenia bhn bacaan yg menarik.

kurang bias.

x berpihak sgt pada mana2 pihak.

tp itu yg skrg la.

aq x sure la next time mcm mane

The Reaper said...

Hng nih pon~

Biaq pi la kt dia nk pos mnatang pa pon kt blog diaaa~

Dia nk pos pasai tonic rambut kaaa,kain pelekat kaaa,cara masak gulai ikan kaaa,biaq pi laaa~

Ngahahaha~

#3

kash berimbun said...

make sense. sebab itu saya meluat.

bak kata saudara syukri, kritik banyak-banyak, tapi ni dari dua-dua pihak. tak membantu sesiapa pun.lidah rasmi atau tidak bukan persoalannya. lidah adalah lidah..

look deeper..

jangan bosan biar meluat mana pun. ini masalah umat kita sendiri. nak taknak, akan sampai kepada kita..

akan try baca forward n milennia..

masalahnya kat situ.. orang taknak baca pasal tonik rambut.. orang nak tahu apa jawapan dia selaku pemimpin tertinggi negara terhadap isu-isu yang dilontarkan. ini untuk bantu dia..

amirah syahirah said...

salam..hmm..org2 kat ats, sy bukan ape..tp sy jgk pernah berpendirian taknak sokong mane2..no parti2, tp tibe2 pakcik sy duk nasihat2, ade btul jgk ape dy ckp...katenye..kita tak boleh tak berparti, habis, sape nak menyokong pihak yg benar,andai pembgkg di pihak yg benar, so, kita lah kena sokong naikkn parti tu memimpin negara..kite kena ramai2 sokong..barulah nnt Malaysia akn dipimpin oleh pihak yg benar.kita pun dah besar,sama2 boleh fikir mane benar mane tak..(^_^)

merpati putih said...

tak semua yang dipaparkan dalam suara keadilan dan harakah itu betul semuanya. dan tak semua yang dipaparkan dalam akhbar tempatan salah semuanya.

jikalau mahu menyokong mana-mana parti, kaji perjuangan parti itu sendiri. kaji sejarah kita kerana kita pasti tidak mahu penjajahan berlaku lagi andai parti yang salah jadi pilihan.

jangan jadi buta sejarah, kerana sejarah banyak mengajar kita kesengsaraan nenek moyang bumi Melayu

sekadar pendapat peribadi