Wednesday, August 18, 2010

Tak lepas Ke UK

ARGHHHHHHH!!!! GUA TAK LEPAS NAK PEGI UK!!!!!!

adoi. result exam keluar, tengok2 gua tak lepas requirement nak fly ke universiti di UK toh.

Sabar je la. tapi selepas beberapa hari, saya memberanikan diri jua untuk move on.

Tak apa. gagal sekarang bukan bererti gagal selamanya.

Kepala otak aok. Cakap senang.

Susah nak berhadapan dengan dunia ni.

Kali terakhir saya rasa sedih macam ni bila kena serangan Epilepsi (sawan khinzir) waktu 2 tahun lepas.

Menangis2 awak..

Sekarang dah biasa dah.

Nasib baik sekarang ni lagi penyabar. Doakan saya.

Doakan apa?

Untuk jadi orang kaya.

so apa nak buat sekarang?

Relaks suda?

menunggu hari2 yang indah?

Makan dengan banyak ketika berbuka puasa?

online di internet sambil mengharap ada yang memberi simpati di facebook?

Oh tidak..

Kita usaha. Perjuangan belum selesai.

Terima kasih Mr.Adhari.

Saya hormat awak.

Kepada yang mengenali, jangan segan2 untuk memberi simpati.

Kutukan?

Biasalah tu.

Siapa yang tak pernah mengumpat.

Saya halalkan sahaja.

Jangan risau.

Gagal sekali bukan bererti gagal selamanya.

Bosan..

winyu2

16 comments:

cempaka said...

hidup masih panjang =) bnyak lagi alternatif..
dah... udah2 le nangis...
hahahhaha

~HuSnA ZuBiR~ said...

all the best, kash..ku doakan y tbaik ;) aku respect ko...kental+tabah..insylh

http://wordsrswords.blogspot.com/2010/08/lihatlah-dari-sudut-y-lain.html

ni y aku tulis...tpi ni on ak punya side..smoga dpt ko applikasi gk..insylh:)

kash berimbun said...

cempaka: mana ada nanges. tak nanges pon. waktu sawan je.

Husna: hang promote hang punye blog plak ea. anyway, tima kasih. mmg aku kuat n tabah. hahahaha

Dai said...

berusaha, kashful azim!

ko hebat kot. antara orang yang paling aku respek. aku rasa kat mana pon ko bleh survive. =)

kash berimbun said...

Dai: thanx a lot dAI. cONGRATS yer on ur result. all d best!

Syukri Sapuan said...

lek beb. kita sekapal.
jom aktifkan politik tanah air.

ahakz

kash berimbun said...

syuk: Kita belajar, lepas tu kita lawan la politik. ko Pas, aku Parti Kasyful Sedunia. hahahahhaha

Syukri Sapuan said...

PKS?

ai.dah cm Parti Keadilan Sejahtera kat indonesia plak.

ko ni sejak bile plak ada cita2 nk ada company senjata.


pengaruh ironman barangkali?

Abg Loceng said...

Haha, baguslah ini yang aku hendak dengar.

Tidak mengapa, di sebalik setiap apa yang berlaku banyak hikmah yang telah Allah fitrahkan. di belakang susunan setiap perkara telah disusun cantik oleh Allah.

Kita ini sebagai hamba, mestilah mengingat Dia di ketika senang dan susah, dan menerima seadanya dengan optimis, moga-moga itu yang terbaik di sisi Tuhan.

Alang-alang, layanlah blog aku sekali.. Haha

kash berimbun said...

syuk: bukan ironman. nak tolong Malaysia ni hah. tak dela nak beli kapal selam kontroversi je. buat sndiri yang perform. hahahahahaha

Abang loceng: abg loceng? nama kau lame. seriously.

abg loceng said...

bagi yang memahami memanglah 'lame', tapi aku nak buat abang loceng ini nama rasmi dalam internet terus dan aku malas nak fikir nama yang pelik-pelik dah.harap maaf.

kash berimbun said...

abg loceng: hahahaha.. adoi. ikut la bangbil. terima kasih yer sebab support. hehe

Hfz A. said...

saya sayang awak!
haha.
abang loceng memang lame.

anis said...

salam.

la tahzan, innallaha ma'ana..

mungkin study kat msia terbaik utk kamu. dekat dgn family etc..

all the best :)

Amir Hashim said...

Kau banyak kekuatan lain kash,

pandai bercakap (baby reti cakap juga!! pandai berpidatolah)

pandai buat kerja (nanti kau ingat pandai buat kerja rumah lak, atau pandai makan, "pandai urus projek" lah, asal macam lagi pelik je bunyi)

banyak lagi peluang yang ada, orang hebat, dugaannya pasti lebih hebat. Kudoakan kau bahagia, walaupun kita dalam parti berbeza (WHAT's That!!?)

Rajin2lah, update facebook, boleh kacau kau nanti (siapa yang tak pernah buka facebook sekarang ni, aku ke kau??)

The Best Wish of Ramadhan!!

AllahLuvYou ^_^)

abang loceng said...

aku cam nak sokong amir, tapi aku rasa amir makin hari makin lame sejak tahu main kad terup..hehe

mochi: kamu busuk!haha